Πικάντικο σπαγγέτι μανιταριών

spaghetti-manitaria-photoΤι γίνεται όταν δύο αγαπημένα υλικά συναντιούνται σ’ ένα πιάτο; Ζυμαρικά και μανιτάρια. Σφιχταγκαλιασμένα μέσα σ’ ένα αρωματικό συνονθύλευμα σκόρδου, μαϊντανού και φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας δημιουργούν έναν ακαταμάχητο συνδυασμό.

Τα μανιτάρια με το ξεχωριστό γήινο άρωμα τους και τη ντελικάτη γεύση τους αναδεικνύουν ακόμη και τα πιο ταπεινά υλικά όταν τα συνοδεύουν. Τα αρωματικά όπως η ρίγανη, ο μαϊντανός, το θυμάρι προσδίδουν νοστιμιά και χαρακτήρα. Η φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα είναι το επιστέγασμα μιας άκρως απολαυστικής μακαρονάδας.

spaghetti-manitaria-photo2

Πικάντικο σπαγγέτι μανιταριών

Υλικά:

(για 4 άτομα)
500g σπαγγέτι Νο 6
300g φρέσκα άσπρα μανιτάρια
300g μανιτάρια πλευρώτους
50ml ελαιόλαδο
50ml λευκό ξηρό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κοφτή αλεύρι
½ ματσάκι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γλ. θυμάρι
1 κ.γλ. ρίγανη
½ κ.γλ. μπούκοβο καυτερό
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, χωρίς να τα πλύνουμε, σκουπίζοντάς τα σχολαστικά με ένα υγρό πανάκι. Κόβουμε και πετάμε την άκρη του μίσχου τους και στη συνέχεια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.

2. Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δύο δόσεις για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σ’ ένα βαθύ πιάτο.

3. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε, φροντίζοντας να τα διατηρήσουμε ζεστά, και κρατάμε στην άκρη 1 κούπα από το νερό τους.

4. Προσθέτουμε το λάδι που έχει μείνει στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς.

5. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

6. Διαλύουμε καλά το αλεύρι σε λίγο από το νερό των ζυμαρικών και μόλις εξατμιστεί το κρασί, το προσθέτουμε στα μανιτάρια. Αν προτιμάμε τη σάλτσα πιο ρευστή, προσθέτουμε λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει στο τηγάνι.

7. Προσθέτουμε τη σάλτσα μανιταριών χωριστά πάνω σε κάθε μερίδα ή περιχύνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.

8. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Αν θέλουμε ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Tagged:

Τα σχόλια σας μου φτιάχνουν τη μέρα!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: