Το παγωτό με τα 2 υλικά (χωρίς παγωτομηχανή)

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice creamΔεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά τείνω να πιστέψω ότι ο χρόνος κυλάει διαφορετικά όταν είσαι μαμά. Μοιάζει σα να ζεις σε φαστ φόργουορντ. Ο χρόνος τρέχει και το κακό είναι ότι δεν μπορείς να πατήσεις παύση. Η μέρα τελειώνει πριν καλά−καλά να το καταλάβω και δεν έχω καταφέρει να τελειώσω ούτε τις μισές δουλειές από όσες είχα προγραμματίσει. Κάθε βράδυ έχω το συνήθειο να σκέφτομαι και να βάζω σε μια σειρά όλα όσα θέλω, έχω ή πρέπει να κάνω την επόμενη μέρα. Φυσικά, στο μυαλό μου τα προλαβαίνω πάντα όλα. Τελειώνω έγκαιρα τις δουλειές μου, προλαβαίνω να κάνω ένα χαλαρό μπάνιο και να τελειώσω την προγραμματισμένη ανάρτηση για το blog.

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice cream

Στην πραγματικότητα τα πράγματα εξελίσσονται λίγο έως πολύ διαφορετικά. Έτσι, ξυπνάω μία ωραία πρωία και συνειδητοποιώ ότι έχουν περάσει δεκαπέντε μέρες από την τελευταία μου ανάρτηση (ντροπή μου!), πέντε μέρες που έχω να κάνω ένα μπάνιο της προκοπής ενώ η στοίβα με τα ασιδέρωτα συναγωνίζεται επάξια αυτήν με τα άπλυτα. Αναρωτιέμαι, αν πράγματι υπάρχουν αυτές οι μαμάδες με τα τέλεια μαλλιά, τα περιποιημένα νύχια και τα άψογα τακτοποιημένα σπίτια που τα προλαβαίνουν όλα. Δουλειά, παιδιά, σπίτι, προσωπική ζωή. Κι αν ναι, ποιο είναι το μυστικό τους; Γιατί δε μπορεί, κάτι δεν κάνω σωστά.

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice cream

Με εξαίρεση το σιδέρωμα που συνειδητά το αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι, θέλω να πιστεύω ότι είμαι άνθρωπος οργανωτικός, τακτικός και συνεπής. Ή τουλάχιστον ήμουν πριν κάνω παιδιά γιατί τώρα προσπαθώ να είμαι αλλά πάντα κάτι απρόβλεπτο προκύπτει και η νοητή λίστα μου με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν δεν τελειώνει ποτέ. Πρέπει να παραδεχτώ ότι υπάρχουν φορές που «ξεστρατίζω» ηθελημένα από το πρόγραμμα μου γιατί αποφασίζω ξαφνικά να φτιάξω παγωτό ή κέικ ή μπισκότα και πάει λέγοντας. Αυτό συμβαίνει συνήθως βραδινές ώρες, ώρες που ο περισσότερος κόσμος δεν επιδίδεται με μανία στη ζαχαροπλαστική, ώρες που θα μπορούσα κάλλιστα να χαλαρώσω ή να σιδερώσω(!).

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice cream

Η τελευταία μου εμμονή είναι τα παγωτά. Όλα ξεκίνησαν από μία εύλογη απορία. Είναι δυνατόν να φτιάξεις αφράτο, βελούδινο παγωτό με μόνο δύο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή; Θα μπορούσα κάλλιστα να αρκεστώ στα λόγια της αγαπημένης Ερμιόνης ή της Μάγδας αλλά έπρεπε να το δοκιμάσω και η ίδια για να πειστώ. Η συνταγή απαιτεί δύο βασικά υλικά: κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί και ζαχαρούχο γάλα. Χρειάζονται λιγότερο από 10 λεπτά για να το φτιάξεις. Τόσο απλά και τόσο γρήγορα, αν εξαιρέσεις το μαρτύριο της αναμονής μέχρι να παγώσει. Εννοείται ότι τα δύο υλικά είναι μόνο η αρχή. Είναι η βάση πάνω στην οποία μπορείς να προσθέσεις αμέτρητα άλλα υλικά και να δημιουργήσεις πολλές διαφορετικές γεύσεις παγωτού.

Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice cream

Το πόρισμα: Αρκετές ώρες και πολλά κουταλάκια λιωμένου παγωτού μετά −δεν φημίζομαι για την υπομονή μου!− δοκίμασα το πιο αφράτο, μαλακό και κρεμώδες σπιτικό παγωτό. Με απολαυστική, βελούδινη υφή, που δεν κρυσταλλώνει και δεν σκληραίνει όταν παγώσει, που μπορείς να το σερβίρεις και να το φας απευθείας από την κατάψυξη. Αυτό δε σημαίνει ότι θα απαρνηθώ την αγαπημένη μου παγωτομηχανή, αντιλαμβάνομαι, όμως, ότι δεν είναι η πιο απαραίτητη συσκευή σε μία κουζίνα. Επειδή, λοιπόν, μπορείς να ζήσεις χωρίς παγωτομηχανή αλλά όχι και χωρίς παγωτό, ιδού η βασική συνταγή για να ξεκινήσετε αλλά και μερικές ιδέες για να εμπνευστείτε, όπως το εικονιζόμενο παγωτό lemon pie που τυχαίνει να είναι και το αγαπημένο μου αλλά και το παγωτό με την πιο εύκολη σάλτσα καραμέλας και φυστίκια!

no-churn-lemopie-ice-cream-kouzinistablog6L

Για το παγωτό lemon pie θα χρειαστεί να φτιάξουμε επιπλέον μια γρήγορη κρέμα λεμονιού, μια απλουστευμένη εκδοχή της lemon curd. Δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυγά για να πήξει η κρέμα αλλά κορν φλάουρ και θα προσθέσουμε, εκτός από το χυμό λεμονιού, και χυμό πορτοκάλι για δώσουμε πιο έντονο χρώμα στην κρέμα. Η κρέμα λεμονιού θα προσθέσει μια νότα φρεσκάδας και μια ανάλαφρη δροσερή υπόξινη γεύση στο παγωτό μας ενώ τα τραγανά κομματάκια μπισκότου που βυθίζονται στην λεμονάτη κρέμα θα το απογειώσουν!

tips-banner2 Για να πετύχει η σαντιγί πρέπει η κρέμα γάλακτος να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light και πολύ καλά παγωμένη. Αρχικά τη χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ (γιατί πιτσιλάει πολύ) και δυναμώνουμε την ταχύτητα σταδιακά. Σταματάμε το χτύπημα όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές που να στέκονται. Αν την χτυπήσουμε υπερβολικά, η κρέμα θα «κόψει» και θα διαχωριστεί σε ορό γάλακτος και βούτυρο.

Παγωτό κρέμα βανίλια (χωρίς παγωτομηχανή)

Βασική συνταγή

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό, χωρίς παγωτομηχανή και χωρίς μυστικά! Με απολαυστική, βελούδινη, υφή που δεν κρυσταλλώνει!print

για περίπου 1 λίτρο παγωτό

Υλικά:

500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

1. Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

soft-picks

2. Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.

3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει, χωρίς να το ανακατέψουμε ενδιάμεσα, για τουλάχιστον 6 ώρες. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Παραλλαγές

Κρέμα−Μπισκότο (Cookies & cream): Προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού 10 μπισκότα Oreo, σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
Στρατσιατέλλα (Stracciatella): Προσθέτουμε στο μείγμα του παγωτού 100g σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια
.
Σοκολάτα−Κακάο: Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ζαχαρούχο γάλα με 100g σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη (σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα) και 2 κ.σ. κακάο. Προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Μόκα: Προσθέτουμε 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ espresso στο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου στη σαντιγί.
Κανέλα: Προσθέτουμε 1½ κ.γλ. κανέλα στο ζαχαρούχο και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί. Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου στη σαντιγί.

Παγωτό lemon pie (χωρίς παγωτομηχανή)

Lemon pie σε έκδοση παγωτού. Βελούδινη κρέμα, με «κύματα» δροσερής κρέμας λεμονιού, εκρηκτικό άρωμα λεμονιού και απολαυστικά κομματάκια μπισκότου!print

για περίπου 1,2 λίτρα παγωτό

Υλικά:Παγωτό lemon pie xωρίς παγωτομηχανή/No-churn lemon pie ice cream

Για την εύκολη κρέμα λεμονιού
¼ κούπας φρέσκο χυμό λεμόνι, στραγγισμένο (60ml)
¼ κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι, στραγγισμένο (60ml)
¼ κούπας ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 κ.σ. κορν φλάουρ (10g)
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
¼ κούπας γάλα (60ml)

Για το παγωτό
500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
10 μπισκότα γεμιστά με λεμόνι, σπασμένα σε κομμάτια

Εκτέλεση:

1. Για την κρέμα λεμονιού: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε το μείγμα, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να αρχίσει να βράζει (να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες) και να πήξει. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

2. Για το παγωτό: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα με το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε το 1/3 της σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά, ώστε να ελαφρύνει το μείγμα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει και να παραμείνει αφράτο.

4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού και τα σπασμένα μπισκότα (αν θέλουμε, κρατάμε λίγα μπισκότα για το σερβίρισμα) και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η κρέμα λεμονιού να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά και πασπαλίζουμε με τα μπισκότα που κρατήσαμε.

Παγωτό με καραμέλα & φυστίκια (χωρίς παγωτομηχανή)

Εθιστική σάλτσα καραμέλας και τραγανά φυστίκια σε ένα παγωτό. Γιατί ο συνδυασμός αλμυρό−γλυκό παραμένει αλάνθαστος!print

για περίπου 1,2 λίτρα παγωτό

Υλικά:Παγωτό καραμέλα xωρίς παγωτομηχανή/No-churn caramel ice cream

Για την εύκολη σάλτσα καραμέλας
25 καραμέλες γάλακτος (αγελαδίτσες)
½ κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ (120ml)

Για το παγωτό
500g κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά), παγωμένη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397g ή 304ml)
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
100g φυστίκια, πίνατς

Εκτέλεση:

1. Για τη σάλτσα καραμέλας: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις καραμέλες στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέτρια ισχύ για 1 λεπτό. Βγάζουμε το μπολ από το φούρνο, ανακατεύουμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για διαστήματα όλο και μικρότερου χρόνου (30, 20, 10 δευτερολέπτων), ανακατεύοντας κάθε φορά, μέχρι να λιώσουν εντελώς οι καραμέλες και να σχηματιστεί ένα λείο μείγμα. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει. Αν πήξει αρκετά, την αραιώνουμε με λίγη κρέμα γάλακτος.

2. Για το παγωτό: Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, έως ότου σφίξει, αφρατέψει και σχηματιστούν απαλές κορυφές.

3. Ανακατεύουμε τη βανίλια με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε το μείγμα στη σαντιγί. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, διπλώνουμε με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα και να παραμείνει αφράτο.

4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, κατά προτίμηση μεταλλικό, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να παγώσει ελαφρά, περίπου για 2−3 ώρες. Το βγάζουμε από την κατάψυξη, προσθέτουμε τη σάλτσα καραμέλας και τα φυστίκια και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Σκοπός είναι η σάλτσα καραμέλας να μην πάει παντού αλλά να κάνει «κύματα» μέσα στο παγωτό. Το βάζουμε ξανά στην κατάψυξη, μέχρι να παγώσει καλά. Όταν θέλουμε να το σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός κατάψυξης για 5−10 λεπτά.

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

Tagged: , , , , , , , , , , ,

19 thoughts on “Το παγωτό με τα 2 υλικά (χωρίς παγωτομηχανή)

  1. theonewithallthetastes.com 23 Μαΐου, 2015 στο 17:01 Reply

    Νανά μου, δεν ξέρω αν σε παρηγορώ καθόλου, αλλά ειλικρινά νιώθω ότι ταυτίζομαι με τον πρόλογο σου. Την προ κοριτσιών εποχή, τα είχα όλα υπό έλεγχο, το σπίτι μου ήταν αψεγάδιαστο και εγώ χαλαρή κ ωραία 🙂
    Τώρα δεν προλαβαίνω να κάνω ούτε τα μισά από αυτά που θέλω, για να μη σου πω από αυτά που πρέπει και όλα γίνονται στο πόδι.
    Νομίζω όμως ότι όλες οι μαμάδες με μικρά παιδιά έτσι είμαστε πάνω-κάτω.
    Και σκέψου ότι εμείς και αρκετές ακόμα μαμάδες έχουμε βάλει έναν ακόμα «μπελά» πάνω από το κεφάλι μας που λέγεται blogging!
    Ακόμα κι έτσι, ακόμα και με λίγο χρόνο στη διάθεση σου, φτιάχνεις αριστουργήματα κάθε φορά κ μας τα παρουσιάζεις και με τον πιο δελεαστικό τρόπο.
    Υπέροχη η ανάρτηση σου, αν μη τι άλλο μας έδωσες πολλές ιδέες για παραλλαγές της βασικής συνταγής.
    Το παγωτό lemon pie μου έκλεψε την καρδιά με την υπόξινη γεύση του.
    Σε φιλώ κ σε ευχαριστώ πολύ κ για την αναφορά!

    • Nana 23 Μαΐου, 2015 στο 18:36 Reply

      Ερμιόνη, πίστεψε με, κάθε ηλικία έχει τις δικές της προκλήσεις και τις δικές της ανάγκες. Τα παιδιά μου δεν είναι πλέον τόσο μικρά κι έχω χαλαρώσει κάπως αλλά και πάλι υπάρχουν μέρες που ο χρόνος δε φτάνει για να τα προλάβω όλα. Εσύ τουλάχιστον είσαι υπόδειγμα συνέπειας και σε θαυμάζω γι’ αυτό. Εγώ απ΄ την άλλη το παλεύω ακόμη.
      Φιλιά!!!

  2. ΓΕΩΡΓΙΑ 23 Μαΐου, 2015 στο 17:31 Reply

    Τι τελεια παγωτα ειναι αυτα…..ειδικα αυτο με την καραμελα……Θα δοκιμασω καποιο σιγουρα μεσα στην εβδομαδα! Αντι για κρεμα γαλακτος η φυτικη σαντιγυ σε κονσερβα δεν ειναι καλη; Γιατι μια φορα εκανα παγωτο με κρεμα γαλακτος και μου εκανε κρυσταλλακια. Οσο για το σιδερο μην μου το θυμιζεις μεσα σε μια τοσο ωραια συνταγη… Γεωργια-Θεσσαλονικη

    • Nana 23 Μαΐου, 2015 στο 18:13 Reply

      Γεωργία, σου υπόσχομαι ότι αυτό το παγωτό δεν κάνει κρυσταλλάκια. Αν, όμως, προτιμάς μπορείς να αντικαταστήσεις την κρέμα γάλακτος με φυτική. Το έχω δοκιμάσει με την ιταλική φυτική κρέμα που τη βρίσκεις στα ψυγεία (χάρτινη συσκευασία).

  3. Beauty Follower 24 Μαΐου, 2015 στο 13:41 Reply

    Πολύ ομορφες φωτογραφιες!
    Τι καλα που δεν χρειαζεται ειδικό μηχάνημα… μπορεί να το προσπαθησω 😉

    Να εχεις μια ομορφη / παγωτενια Κυριακη 🙂

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    • Nana 24 Μαΐου, 2015 στο 21:00 Reply

      Ευχαριστώ πολύ!

  4. Χρύσα 24 Μαΐου, 2015 στο 20:29 Reply

    Με αυτή την εισαγωγή είσαι μέσα στο μυαλό μου, το δικό μου και πολλών άλλων μαμάδων νομίζω… Οι στοίβες που συναγωνίζονται, η οργανωτικότητα και η τάξη πριν το παιδί, το πρόγραμμα από το οποίο δεν αποκλίνεις ποτέ…
    Τη βασική συνταγή που μας δείχνεις την κάνω κι εγώ το καλοκαίρι συχνά, συνήθως με σοκολάτα ή μερέντα, με το λεμόνι όμως φαίνεται τόσο μα τόσο λαχταριστή!
    Αξίζει να ξεστρατίσεις από το πρόγραμμα για αυτό το παγωτό!

    • Nana 24 Μαΐου, 2015 στο 21:01 Reply

      Άλλωστε η στοίβα με τα ρούχα μπορεί να περιμένει ενώ η λαχτάρα για παγωτό ΟΧΙ!

  5. Αγγελική 24 Μαΐου, 2015 στο 21:46 Reply

    Παιδιά δεν έχω ακόμη, αλλά πολλές φορές τα λεγόμενα άλλων μαμάδων, όπως καλή ώρα και τα δικά σου, με βάζουν σε μεγάλους προβληματισμούς…
    Κι εγώ δεν τα πάω καλά με το σιδέρωμα, το θεωρώ από τις πιο βαρετές δουλειές.
    Συγχαρητήρια για τις φωτογραφίες σου, κάθε φορά τις χαζεύω αρκετές φορές και για αρκετή ώρα!
    Το παγωτό με το λεμόνι ήδη καρφώθηκε στον εγκέφαλο, στην λίστα με τα προσεχώς.
    Καλή εβδομάδα!

    • Nana 24 Μαΐου, 2015 στο 23:42 Reply

      Αγγελική μου, δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεσαι. Κάθε πράγμα στην ώρα του. Χαλάρωσε και διασκέδασε τώρα που μπορείς και όσο περισσότερο μπορείς.
      Καλή εβδομάδα και σε σένα!

  6. Παυλος Ανδρεαδης 29 Μαΐου, 2015 στο 19:34 Reply

    Το ζαχαροπλαστειο που στηναμε μικρες στη γιαγια αθηνα αποδιδει καρπους τελεια τα παγωτα σου… Μαρια παπαζογλου

    • Nana 29 Μαΐου, 2015 στο 20:02 Reply

      Τι μου θύμισες τώρα, Μαρία! Σε εκείνη την κουζίνα έκανα τα πρώτα μου γλυκά. Να ‘σαι καλά! Φιλιά!

  7. anpapasid 8 Ιουνίου, 2015 στο 14:11 Reply

    Νανά μου, μόλις έφτιαξα μια δόση παγωτό κανέλα και μια δόση παγωτό μόκα! Τα έβαλα στην κατάψυξη σε σακουλάκια τροφίμων που κλείνουν με «φερμουάρ» για να μπορώ να τα χειριστώ πιο εύκολα! Από το μιγμα που έμεινε στα μπωλ και δοκίμασα, φαίνεται ότι ζωγράφισες πάλι! Σ ‘ ευχαριστώ πολύ!!!

    • Nana 8 Ιουνίου, 2015 στο 18:51 Reply

      Εγώ σ’ ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

  8. Nikoletta 23 Ιουλίου, 2015 στο 19:49 Reply

    Τελεια ακουγεται η βασικη συνταγη και οι παραλλαγες της και τι υπεροχες φωτογραφιες! Θα δοκιμασω να φτιαξω τη βασικη και ελπιζω να την πετυχω! Μερικες αποριες αν εχεις την καλοσυνη να απαντησεις: στο διαδικτυο εχω επισης δει στη βασικη συνταγη να χρησιμοποιουν και επιπλεον γαλα εβαπορε, εχει διαφορα;
    Μπορω να χρησιμοποιησω και φυτικη σαντιγι σε σκονη που διαλυεται με γαλα;
    Και τελος, καπου διαβασα οτι η χρηση ζελατινης βοηθαει στη συσταση του παγωτου, αληθευει;
    Σε ευχαριστω και καλα μαγειρεματα!

    • Nana 23 Ιουλίου, 2015 στο 20:10 Reply

      Νικολέττα, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Στη συγκεκριμένη συνταγή δεν χρειάζεται να προσθέσεις γάλα εβαπορέ, ούτε ζελατίνη. Το παγωτό λόγω των συστατικών του δεν κρυσταλλώνει και έχει υπέροχη, κρεμώδη υφή. Φυτική συνταγή σε σκόνη δεν θα σε συμβούλευα να χρησιμοποιήσεις γιατί περιέχει ζάχαρη και σε συνδυασμό με το ζαχαρούχο το παγωτό θα γίνει υπερβολικά γλυκό. Μπορείς, αν προτιμάς, να χρησιμοποιήσεις φυτική κρέμα γάλακτος. Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς ότι δεν θα σου πετύχει. Καλή επιτυχία!

  9. Nikoletta 24 Ιουλίου, 2015 στο 11:12 Reply

    Νανα καλημερα!το εφτιαξα!ακολουθησα τη βασικη συνταγη σου, δεν ειχα ομως εκχυλισμα βανιλιας και εβαλα 2 βανιλιες σκονη(αυτες στο φακελακι οχι τις μικρουλες).
    Πολυυυυυ ευκολη διαδικασια, δεν το πιστευα!καθως εφτιαχνα το παγωτο η κορη μου αρχιζε να ζηταει και σοκολατα παγωτο κι επειδη δεν ειχα αλλα κρεμα γαλακτος ουτε κουβερτουρα, χωρισα μειγμα παγωτου στα δυο και στο ενα προσθεσα επιπλεον 3 κουταλιες κακαο χωρις ζαχαρη και 3 κουταλιες μερεντα. Το μειγμα αυτο ηταν λιγο πιο σφιχτο σαν συσταση, λογω επιπλεον υλικων φανταζομαι.
    Μπηκαν καταψυξη και….ουαου!Καθολου κρυσταλλακια παγου, βελουδινη υφη, οπως τα ειπες ακριβως!σουπερ!Σε ευχαριστουμε οικογενειακως!
    Ααααα, μια ερωτησουλα: μπορω να χρησιμοποιησω κατι που να μετριασει λιγο τη γευση του ζαχαρουχου;ολοι ξετρελλαθηκαν, εμενα μονο μου εκανε λιγο εντονη η γευση του, αλλα μαλλον ειμαι περιεργη!χαχα!
    Παντως ηδη μου εχουν ζητησει κι αλλες γευσεις, επομενη φραουλα μαλλον! Η κορη ηδη χοροπηδαει απο χαρα της!
    Καλη συνεχεια!

    • Nana 24 Ιουλίου, 2015 στο 12:28 Reply

      Χαίρομαι πολύ που το ευχαριστηθήκατε οικογενειακώς! Η γεύση του ζαχαρούχου είναι πολύ πιο ήπια στις υπόλοιπες γεύσεις, εκτός της κρέμας/βανίλιας. Χρειάζεται να προσθέσεις κάποιο υλικό που να μετριάζει τη γεύση του, όπως κακάο, σοκολάτα ή πολτό φρούτων (π.χ. φράουλες).

  10. efi 15 Μαΐου, 2016 στο 18:20 Reply

    Σιγουρη επιτυχια..παγωτο ολο το χρονο.Εγω προσθετω παστελια σπασμενα απο διαφορουs καρπουs στη βασικη συνταγη ετσι αποφευγω το καραμελωμα κ ειναι τελειο.

Τα σχόλια σας μου φτιάχνουν τη μέρα!

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: