Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Φράουλες! Κατακόκκινες, γλυκές, χυμώδεις, μυρωδάτες! Ένα φρούτο συνώνυμο με την άνοιξη. Με το που κάνουν την εμφάνισή τους στους πάγκους της λαϊκής, δεν μπορώ να αντισταθώ. Έχω μια ατελείωτη λίστα με συνταγές που θέλω να δοκιμάσω, πριν εξαφανιστούν ή αρχίσει να χαλάει η ντελικάτη υφή τους που υποφέρει από τη ζέστη. Πρώτα, όμως, θέλω να προλάβω να τις χορτάσω. Να φάω όσες περισσότερες μπορώ. Να τις απολαύσω στην πιο ανόθευτη μορφή τους… σκέτες χωρίς φρου φρου και αρώματα. Να γευτώ τη νοστιμιά τους σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς τίποτα να την επισκιάζει.

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Πρέπει να προλάβω να φτιάξω και αρκετά βαζάκια μαρμελάδα για να μπορούμε να χαιρόμαστε τη γεύση τους όλο το χρόνο. Τη λατρεύουμε οικογενειακώς και όση και να φτιάξω ποτέ δεν είναι αρκετή. Άλλωστε καμιά άλλη μαρμελάδα δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί της σε γεύση, χρώμα, άρωμα και νοστιμιά. Είναι η βασίλισσα των μαρμελάδων! Και αφού γεμίσω τα ντουλάπια μου, έρχεται η σειρά των γλυκών, των κέικ, των παγωτών… οι φράουλες αποτελούν ιδανική πρώτη ύλη για αμέτρητα γλυκά αλλά και για πρωτότυπες σαλάτες. Μαζί μου θα συμφωνήσουν άλλες 8 bloggers που έχουν ετοιμάσει διάφορα καλούδια με πρωταγωνιστικό υλικό τις φράουλες.

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Θέλετε να πάρετε μια μικρή γεύση απ’ όσα έχουν ετοιμάσει;

• H Ειρήνη Ζεβελάκη από το Paxxi φτιάχνει σοκολατόπιτα με φράουλες & freakshake
• Η Κατερίνα Θεολόγου από το Delightful Area φτιάχνει σαλάτα με dressing φράουλα
Η Αγγελική Καλαμπόκα από το Cookika φτιάχνει παγωτό με καραμελωμένες φράουλες
• Η Ευγενία Μακρογιαννέλη από το Eat Yourself Greek φτιάχνει Eton mess – μαρέγκα με κρέμα και φράουλες
• Η Εύα Στειακάκη από το Real Family Food φτιάχνει πανακότα με γιαούρτι, μέλι & σάλτσα με ψητές φράουλες
• Η Δώρα Τσίμπη από το Pandora’s Kitchen φτιάχνει πουτίγκα φράουλας με παγωτό
• Η Nίκη Χρήστου από Το Μυαλό στο Φαγητό φτιάχνει μπαμπά με σάλτσα φράουλας
• Η Σοφία Πιτσικάλη από το Sofeto φτιάχνει μαρμελάδα φράουλα και βανίλια χωρίς ζάχαρη και πολύ βράσιμο

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Εγώ με τη σειρά μου έφτιαξα μια φινετσάτη παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα. Μπορεί τις φράουλες να τις έχουμε συνηθίσει να φλερτάρουν με σκούρη σοκολάτα αλλά η δροσερή υπόξινη γεύση τους αντισταθμίζει τέλεια τη γλύκα της λευκής σοκολάτας, βρίσκοντας δίπλα της ένα ακόμη ιδανικό ταίρι. Σε συνδυασμό με το τυρί κρέμα και την ανάλαφρη σαντιγί συνθέτουν μια δροσερή, βελούδινη μους, γλυκιά και αρωματική, με το πιο τέλειο ροζ χρώμα!

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Η βάση από μπισκότα, τραγανή και βουτυρένια, συμπληρώνει γευστικά τη φραουλένια μους και το σύνολο είναι άκρως δροσιστικό, φρουτένιο, κρεμώδες και τραγανό μαζί. Σκέτη απόλαυση! Μια τούρτα που “φωνάζει” άνοιξη, τόσο δυνατά όσο και οι παπαρούνες. Τόσο ροζ, τόσο χαρούμενη, τόσο λαχταριστή! 

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Η τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο αλλά η ανάλαφρη υφή της μους μάλλον θα σας δυσκολέψει στο σερβίρισμα. Νομίζω πως είναι προτιμότερο να διατηρήσετε την τούρτα στην κατάψυξη και να την σερβίρεται παγωμένη. Η μους δεν κρυσταλλώνει και διατηρεί τη βελούδινη υφή της και αρκούν μόνο 10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να κόψετε την τούρτα με ευκολία σε ωραία κομμάτια. Η τούρτα είναι αρκετά γλυκιά και η γεύση της φράουλας διακριτική. Μερικές φράουλες στην κορυφή εντείνουν την παρουσία του φρέσκου φρούτου και εξισορρροπούν τη γλύκα. 

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

tips-banner• Χρησιμοποιούμε λευκή σοκολάτα καλής ποιότητας και φράουλες γλυκές και αρωματικές γιατί αυτό είναι που θα κάνει την διαφορά στη γεύση και την υφή της μους.
 Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα περνάμε τον πολτό φράουλας από λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια.
Εναλλακτικά, η τούρτα διατηρείται και στο ψυγείο αλλά η μους είναι πολύ αφράτη και δεν κόβεται σε ωραία κομμάτια.

 

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα

Δροσερή τούρτα με ανάλαφρη μους φράουλας πάνω σε μία τραγανή βάση μπισκότου.
print

MΕΡΙΔΕΣ: 8-10  /  ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 30 λεπτά  /  ΨΗΣΙΜΟ:

Υλικά:
Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
 175g μπισκότα, τύπου digestive
75g βούτυρο, λιωμένo


ΓΙΑ ΤΗ MOYΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
 400g λευκή σοκολάτα
 300g φράουλες
 300g τυρί κρέμα (όχι light) 
• 200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, παγωμένη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
• 100−200g φράουλες

Εκτέλεση:

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο multi, μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να υγρανθούν. Βουτυρώνουμε ελαφρά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο 20 εκατοστά και τη ντύνουμε εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε μέσα το το μείγμα των μπισκότων και το απλώνουμε ομοιόμορφα στη βάση, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει καλά.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
2. Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που μόλις σιγοβράζει, προσέχοντας να μην ακουμπάει ο πάτος του μπολ στο νερό. Ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.

3. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο multi, μέχρι να γίνουν λείος πουρές. Αν θέλουμε, περνάμε τον πουρέ από μια λεπτή σήτα για να απομακρύνουμε τα σποράκια. Αδειάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός.

4. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το μίξερ, μέχρι να σχηματιστούν πολύ απαλές κορυφές (υφή σαν γιαούρτι) και την ενσωματώνουμε στο παραπάνω μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Αδειάζουμε τη μους φράουλας πάνω στην παγωμένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε την τούρτα στη κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, την αφήνουμε για 10 λεπτά εκτός κατάψυξης για να μαλακώσει ελαφρώς. Ξεφορμάρουμε προσεκτικά, γαρνίρουμε με φράουλες, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα / Frozen strawberry & white chocolate mousse cake

Βασισμένη στη συνταγή: BBC Good Food

 

Πηγή συνταγής: kouzinista. Όλες οι φωτογραφίες και το περιεχόμενο του blog προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα. Παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε τις φωτογραφίες ή τα κείμενα, χωρίς την έγκρισή μου. Αν θέλετε να αναδημοσιεύσετε μια συνταγή, παρακαλώ να την ξαναγράψετε με δικά σας λόγια και να αναφέρετε την πηγή με ενεργό link. Ευχαριστώ.

 

Tagged: , , , ,

8 thoughts on “Παγωμένη τούρτα μους φράουλας με λευκή σοκολάτα

  1. Eugenia 5 Μαΐου, 2016 στο 11:27 Reply

    Υπέροχη και σούπερ δροσερή πρόταση Νανα! σώζεται στα αγαπημένα 🙂 έχουμε πολλά γενέθλια και γιορτές μες τον Μαίο

  2. aris 5 Μαΐου, 2016 στο 11:58 Reply

    Πω πω!
    Θα στο ξαναπώ: θα σπάσει η οθόνη μου 🙂 !! Τόσο μα τόσο ζωντανές φωτογραφίες! Μπράβο Νανά! Εξαιρετικό αποτέλεσμα!!!!

  3. the other food interpreter 5 Μαΐου, 2016 στο 18:45 Reply

    Φαίνεται πολύ όμορφη και θα δοκιμαστεί άμεσα! Ζούμε κι εμείς στον αστερισμό της φράουλας…🍓

  4. Cook Taste Live 5 Μαΐου, 2016 στο 22:22 Reply

    Τραγανό μπισκότο, παγωμένη και βελούδινη μους, αρωματική φράουλα… πραγματικά ποιος μπορεί να αντισταθεί σε τέτοιο γλυκό? Και τόσο ευπαρουσίαστο!

    Πολύ ωραία αυτή η ιδέα για συνταγές με κάποιο βασικό υλικό, περιμένω με αγωνία για την επόμενη σας έμπνευση!

  5. Ερμιόνη 6 Μαΐου, 2016 στο 21:22 Reply

    Θα συμφωνήσω απόλυτα Νανά!
    Με το που εμφανίζονται οι πρώτες φράουλες στα σούπερ μάρκετ, κάτι παθαίνω και αγοράζω συνεχώς, προσπαθώντας να καταναλώσω όσες περισσότερες μπορώ, με όποιον τρόπο μπορώ 🙂
    Η τούρτα σου girly (λόγω χρώματος κυρίως) και απολύτως του γούστου μου!
    Και εμφανισιακά άψογη! Ειδικά αυτό το κομμάτι που ποζάρει τόσο χαριτωμένα, πολύ το θαύμασα!
    Σε φιλώ!

  6. dolmadaki 7 Μαΐου, 2016 στο 17:35 Reply

    ουαου! τελεια ! πολυ ωραια η τουρτ αακρως ανοιξιατικη! ειειδκα αυτη η κρεμα !

  7. Vanda Santos 11 Μαΐου, 2016 στο 18:59 Reply

    Ti na po? Apo ta kalutera Food Blogs, me apistevtes fotos.H sintagi…apla teleia!!! Bravo sas!!!!

  8. Beauty Follower 4 Ιουνίου, 2016 στο 10:42 Reply

    Πολύ ομορφη!

    Καλό Σαββατοκύριακο 🙂

Τα σχόλια σας μου φτιάχνουν τη μέρα!